S’y rendre

Rue du Lac 42, 6461 Chimay

Route

Aquascope te Virelles is een natuurgebied van meer dan 130 hectare. Er is een wateroppervlak met bomen rondom. En er zijn vooral allerlei dieren en planten die je alleen maar daar vindt.

Fotogalerij

  • Aquascope 5
  • Aquascope 4
  • Aquascope 3
  • 180816 Aquascope 7
  • Aquascope 1

Langs een bewegwijzerd pad komen we bij de belangrijkste observatiepunten. Vergeet zeker geen verrekijker mee te nemen op deze uitstap. Je hebt er echt wel een nodig als je geen vogels wil missen.

Onze mening over het observeren van vogels, de speeltuin, ...

Bij de vijver van Virelles is het geweldig dat er diverse activiteiten worden aangeboden. Ze zijn toegankelijk voor iedereen, maar altijd in een context van “ontdekking van de fauna en flora”. Er is voor elk wat wils.

Het bezoek begint met wat uitleg over de fauna en flora door middel van een tentoonstelling. Dit geeft ons een beter inzicht in wat we vervolgens zullen ontdekken op het bewegwijzerde pad. Dit pad loopt langs de oevers en er is regelmatig uitleg over de dieren en planten die in het wild leven. Er is zelfs een uitkijktoren en een observatiehut, een uitstekende manier om wat afwisseling te brengen in de wandeling, vooral als er kinderen van de partij zijn.

De tuin van Millepertuis wordt beheerd door het etnobotanisch centrum en is ook een bezoekje waard om over een oppervlakte van 25 are planten die in je bord terechtkomen te ontdekken. Daarnaast worden er in deze tuin ook enkele geneeskrachtige planten gekweekt.

We bewaren het beste voor het laatste: kinderen zullen dol zijn op de speeltuin met glijbanen en een leuke tokkelbaan. En het voordeel van deze speeltuin is dat de brasserie er vlak naast ligt. Je kunt er op je gemak proeven van lokale producten terwijl je kinderen zich amuseren.

Er worden tal van activiteiten aangeboden: hutten, bubbels (spheres), appels, karpers, ...

Er zijn ook activiteiten à la carte. Je kunt er overnachtingen boeken in een bubbel of in een hut aan het meer. In deze omgeving ben je alleen in het natuurgebied. Ongeacht het weer is het een onvergetelijke ervaring. Het is echt magisch om de nacht door te brengen en te ontwaken aan een meer.

Raadpleeg zeker ook de kalender op de website. Er worden veel evenementen georganiseerd. Elk jaar is er het appelfeest of het feest van de zwarte bij. In dit reservaat is deze met uitsterven bedreigde bijensoort beschermd.

Een ander belangrijk moment voor de inwoners is de driejaarlijkse lediging van de vijver om een goede balans tussen de aanwezige soorten te bewaren. Bij deze gelegenheid worden alle opgehaalde vissen, met name de karpers, verkocht aan het publiek.

Honden zijn toegelaten, zwemmen is verboden

Nog een paar laatste details. Honden zijn welkom, maar zwemmen is verboden. Deze activiteit zou namelijk de flora en fauna rondom verstoren.

Zin in een wandeling onder begeleiding van vogelgezang?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen