S’y rendre

Rue Royale 37, 6530 Cerfontaine

Route

Koken met wilde planten onder begeleiding van Raphaël Demoulin, kruidendokter en natuurgids, is perfect mogelijk. Bij hem in Silenrieux of op locatie helpt hij bij het bereiden, snijden, roosteren of kruiden van planten die ons omringen om er heerlijke gerechten van te maken.

Fotogalerij

  • AS 20210825 Raphael Demoulin 0022
  • AS 20210825 Raphael Demoulin 0020
  • AS 20210825 Raphael Demoulin 0015
  • AS 20210825 Raphael Demoulin 0004
  • AS 20210825 Raphael Demoulin 0012

Eetbare wilde planten ontdekken

We weten het niet altijd, maar overal om ons heen zijn er allerlei wilde planten die als onkruid worden beschouwd, maar eetbaar zijn. Zoals brandnetels of zuring.

Sommige planten behoren tot dezelfde familie als de groenten die we dagelijks op ons bord zien. Zo is de paardenbloem een neef van rucola.

Een van de passies van Raphaël Demoulin is dan ook het zoeken naar eetbare wilde planten. Deze natuurgids neemt je mee door velden en bossen om te ontdekken wat er gegeten kan worden.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, de tijd die nodig is om alles te vinden voor een maaltijd, van aperitief tot dessert. Na het plukken trek je een schort aan en wordt er samen gekookt. Het is een gezellig en zeer leerrijk moment.

Van wandelingen tot cursussen midden in de natuur

Deze gids maakt niet alleen gastronomische wandelingen, hij organiseert ook cursussen over wilde planten.

Je kunt ook deelnemen aan verschillende activiteiten die deze gids organiseert, zoals een workshop om weer in contact te komen met de natuur of een verblijf in een bivak.

Veel recepten om te koken met wilde planten

Wat erg leuk is aan dit soort natuurworkshops, is dat je niet alleen veel leert over planten die je dagelijks ziet, maar ook veel ideeën voor recepten opdoet.

We hebben soms de neiging steeds weer dezelfde groenten te bereiden. Raphaël heeft de gave om ons te helpen variatie te brengen in onze menu's. Hij deelt zijn tips en trucjes, zoals het toevoegen van wat bloemen aan een gewone salade of het op smaak brengen van een omelet met wilde kruiden.

Nog een wetenswaardigheid: deze gids organiseert ook graag activiteiten à la carte. Ga dus je gang en daag hem uit om samen een uniek moment te beleven.

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen