S’y rendre

Route de la Plate Taille 99, 6440 Froidchapelle

Het voordeel van dit à la carte netwerk is dat je je eigen route kunt samenstellen met trajecten van 3 tot 8 kilometer, die je onderweg altijd kunt aanpassen. Met deze bewegwijzering kun je heel mooie en (soms) nieuwe fietsroutes ontdekken niet ver van huis.

Fotogalerij

  • Pays Des Lacs EV3 Abbaye D aulne LEH 4760 Hilde Lenaerts
  • Pays Des Lacs EV3 Abbaye D aulne HIL 6782 Hilde Lenaerts Print
  • Pays Des Lacs Points Noeuds Couvin LEH 6149 Hilde Lenaerts Print
  • Pays Des Lacs EV3 Abbaye D aulne HIL 6498 Hilde Lenaerts Print
  • Pays Des Lacs Bouclesdeslacs Lacsde L eau D heure LEH 5701 Hilde Lenaerts

Geen kaart nodig

Je hoeft niet bij elk kruispunt te stoppen en op je kaart te kijken: de wegwijzers zijn heel duidelijk. In feite is het principe van deze bewegwijzering à la carte heel eenvoudig.

Voordat je op weg gaat, bekijk je de kaart en/of de website en stel je je route samen. Je volgt een nummer dat overeenkomt met een sectie van 3 tot 8 km, en bij elk kruispunt kies je een nieuw nummer dat verwijst naar een andere sectie.

Een voorbeeld: je bent in Barbençon aan het knooppunt 80 komende van Boussu-lez-Walcourt; je kunt kiezen voor nummer 78 en dan 15 richting Pry, of je kunt het nummer 81 volgen en dan het nummer 77 richting Clermont.

Het systeem is erg praktisch. Je kunt gemakkelijk van huis vertrekken als je in de regio woont. Eigenlijk kun je vertrekken van waar je maar wilt en je route naar wens aanpassen op elk moment.

Een netwerk van knooppunten voor fietsers

Dit netwerk van knooppunten beslaat meer dan 1.150 km in de hele regio en omvat vooral berijdbare wegen. Dit is meer een parcours voor hybridefietsen dan voor racefietsen. Het idee is om de streek te ontdekken, niet om snelheidssprints te doen ... hoewel.

En als je geen inspiratie hebt, kun je ook een van de zeven themaroutes volgen in de regio. Het aantal kilometers varieert naargelang van de route. Als beginner kun je de 19 kilometer lange route 'Tussen de rust van het landschap en de schoonheid van de hagen' uitproberen. Wie vaker veel kilometers in de benen heeft, kan de route 'De ongerepte natuur van de Kalkzoom naar de Ardennen' van 56 kilometer afleggen.

Dit netwerk maakt deel uit van het grotere bewegwijzeringssysteem Eurocyclo dat verschillende landen doorkruist.

Langs het RAVeL, door de bossen, ...

De bewegwijzering geeft de voorkeur aan wegen die niet vaak door automobilisten worden gebruikt. Ze lopen door velden en bossen, en volgen het RAVeL. Het is zelfs met kinderen haalbaar.

In principe staan er veel borden langs de route. Toeristische agenten controleren ze regelmatig. Door het grote aantal borden in de hele regio is het echter mogelijk dat sommige beschadigd of verdwenen zijn. In dit geval hoef je alleen maar het probleem op de website te melden en dan wordt het vrij snel opgelost.

Waar spreken we af om de knooppunten uit te testen?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen