S’y rendre

Hameau du Badon 15, 6440 Boussu-lez-Walcourt

Routes

Het is heel eenvoudig: dit is een van de enige parken in Wallonië met mountainbikeroutes en een adembenemend uitzicht op de meren van l’Eau d'Heure. Voor beginners zijn er verschillende paden van verschillende niveaus die je met de fiets kunt afleggen. En alles is ontworpen om leuk en praktisch te zijn.

En naast het park kun je ook de streek ontdekken tijdens een gastronomische tocht ... op de fiets natuurlijk, of op een e-step.

Fotogalerij

  • Bike Park 10
  • Bike Park 5
  • Bike Park 3
  • Bike Park 2
  • Bike Park 6

Een loopfietsparcours voor kleine mensjes

Speciaal voor de allerkleinsten: je kunt je kinderen meenemen om de sensaties van het fietsen te ontdekken ... met een loopfiets. Het parcours is aangepast en veilig.

Papa en mama kunnen vol vertrouwen toekijken, het is verbazingwekkend hoe goed jonge kinderen met snelheid kunnen omgaan. En de kinderen zelf houden er een mooie dosis zelfvertrouwen en trots aan over.

Verschillende moeilijkheidsgraden (of van spanning, naargelang het geval)

Een van de voordelen van deze plek zijn de paden voor verschillende niveaus. Hier is er geen sprake van frustratie door tergend langzame of bliksemsnelle fietsers. Iedereen volgt zijn eigen tempo.

Elk pad heeft een kleurcode die de moeilijkheidsgraad aangeeft. De paden zijn voorzien van bochten, hindernissen ... alles wat je nodig hebt om een leuke tijd te beleven in het zadel. Ook de lift is geweldig, een dergelijke infrastructuur komt goed van pas.

Een doodssprong, maar dan niet echt

Degenen die geen vrees kennen en over de nodige ervaring beschikken, kunnen zich wagen aan de sprong met een airbag. Met deze installatie kun je verschillende trucs leren en blijft ook de schade beperkt bij een val.

Vanaf het terras kun je bij een lekker koud drankje vol bewondering toezien op de capriolen van vrienden of familie.

Een gastronomische fietsrit

Natura Bike biedt ook de mogelijkheid om de streek rond het park te verkennen.

Zo kun je 12 km afleggen met de fiets en onderweg allerlei lekkere producten proeven. Dit is het concept van de gastronomische fietsrit. Vanaf het begin heerst een vriendelijke sfeer. Het personeel verwelkomt je met een glimlach. Een klein praktisch detail: het personeel besteedt bijzondere aandacht aan het verstrekken van een fiets op jouw maat.

De rit is geschikt voor het hele gezin, zelfs voor kinderen vanaf 6-7 jaar. Of gewoon ook voor wie niet sportief is. Er is slechts een lichte klim aan het eind van het parcours. Maar geen nood: het ambachtelijke ijsje (3 bolletjes!) dat bij aankomst wordt geserveerd, zorgt dat je weer op krachten komt.

Wat dacht je van een bijzondere e-step?

Een ritje met een e-step valt ook niet te versmaden. Met een helm ga je stijlvol de weg op langs het RAVel van de meren.

Bovendien kun je met deze steps ook over aardewegen of keien rijden. De dikke wielen kunnen alles aan. De steps zijn ook uitgerust met een gps zodat je paadjes kunt verkennen en wegen kunt vermijden.

Ben je klaar voor een ritje op deze speciale steps?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen