S’y rendre

Rue de l'Adujoir 24,

5660 Couvin

Route

Als iemand me had verteld dat je de grotten van Couvin per boot kunt bezoeken, dat de ervaring zeer toegankelijk is voor kinderen en je makkelijk kunt parkeren (om nog maar te zwijgen over de speeltuin vlak ernaast), zou ik geen seconde hebben geaarzeld!

Fotogalerij

  • Les Grottes de Neptune MTPDL UTOPIX K Delmasche
  • Les Grottes de Neptune 2
  • Activity placeholder 01
  • Les Grottes de Neptune 3
  • Les Grottes de Neptune 4

Een prijs inclusief een boottocht, begeleid door bekwame gidsen

De gidsen zijn een van de sterke punten van deze plek. Ze zijn vaak perfect tweetalig en geven met behulp van diagrammen uitleg over de grot en de lokale fauna en flora. Ze nemen de tijd om hun uitleg aan te passen voor kinderen.

De tocht begint met een wandeling door een deel van de grot en gaat verder in boten.

Let wel, in de zomer is het frisjes in de grot (12 graden, ongeacht het seizoen) en is een deel mogelijk niet bevaarbaar door het gebrek aan water. Ga dit zeker na vóór vertrek om een teleurstelling te vermijden.

Nieuw: kajaktocht of zintuiglijke tocht

Sinds kort is het mogelijk om de grot te verkennen met packrafts. Dit zijn eigenlijk opblaasbare kajaks die op de Eau Noire worden geplaatst en je door de grot voeren. De tocht met een packraft is geweldig: een bezoek aan de grot met alleen een hoofdlamp vanuit een opblaasbare boot geeft je een heel andere kijk. Houd er rekening mee dat je vooraf moet reserveren.

We hebben ook de wandeling boven de grotten uitgeprobeerd. Deze wandeling genaamd “le Mont des Sens” (Berg der zinnen) is ongeveer 1,2 km lang en moet je ontdekken via je zintuigen. Er zijn negen infoposten die je veel bijleren over de biodiversiteit (wilde orchideeën, hagedissen, roofvogels ...) van het gebied.

Afspraak op Facebook voor evenementen

Het team van de grotten van Neptunus organiseert een aantal unieke ervaringen, afhankelijk van het seizoen. Zo is de nacht van de vleermuizen in de herfst een belangrijk moment om deze vliegende zoogdieren te ontdekken. Tijdens een van de speleologieweekends leer je op een geweldige manier meer over ondergrondse exploratie of kun je met je tiener de geologie van het gebied ontdekken.

Zullen we een bezoek boeken?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen