S’y rendre

Rue de la Blanchisserie 3, 6280 Gerpinnes

Route

Nathalie, een natuurgids en verhalenvertelster, nodigt je bij haar thuis uit voor een magisch moment rond de natuur en haar weldaden. De activiteiten kunnen worden aangepast volgens de leeftijd ... en het weer. Je kunt deze tijdloze ervaring voortzetten met een overnachting in een caravan.

Fotogalerij

  • Natafée 5
  • Natafée 4
  • Natafée 3
  • Natafée 1
  • Natafée 2

Animatie rond de natuur, koken met natuurlijke ingrediënten, ...

Natafée, of Nathalie in de echte wereld, stapt af van het tekenfilmcliché waarin de heks lelijk en gemeen is. Hier is het eerder een inspirerend personage dat van de natuur houdt, deze goed kent en haar geheimen met ons deelt.

Natafée nodigt je uit in haar tuin en de ervaring begint meestal met een schattenjacht.

Daarna maak je gedurende een of twee uur kennis met wilde planten, terwijl ze verhalen vertelt. Ze past het gebeuren aan volgens de leeftijd en de wensen van het publiek. Je ontdekt er gerechten met ingrediënten uit de natuur, kruidenthee met therapeutische effecten, nuttige afkooksels ...

Je verkeert in een wereld dicht bij de natuur waarin je luistert naar jezelf, zonder te vervallen in een simplistisch betoog. Het is een mooi moment voor een terugkeer naar de essentie.

Activiteiten voor een verjaardag of evenement

Natafée organiseert verschillende activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld objecten maken rond planten, werken met natuurlijke inkt, aarde, kleurstoffen, enz.

Je kunt ook een wandeling met haar maken in het gezelschap van een ezel, om wilde planten te ontdekken. Dit alles is altijd doorspekt met verhalen en anekdotes.

Voor evenementen organiseert Natafée activiteiten à la carte.

Tijdens schoolvakanties biedt ze themadagen of vertelavonden aan.

Een noords bad en een bijzondere nacht in een caravan

Natafée heeft een deel van haar tuin ingericht met een caravan en een noords bad. De accommodatie is eenvoudig ingericht en weerspiegelt de geest van de plaats, met name een terugkeer naar de roots en tijd voor zichzelf.

Als je een nacht in de caravan boekt, kun je met haar genieten van een vertelmoment, vaak met een vleugje filosofie. Ze biedt ook aan om de principes van een noords bad te ontdekken, volgens de verschillende elementen van de natuur (vuur, water ...).

Het zijn leuke momenten met verhalen die je meevoeren naar elders.

Wat kies jij? Een workshop koken met ingrediënten uit de natuur of de verhalenwandeling?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen