S’y rendre

Rue du Bois du Four 1, 6440 Froidchapelle

Route

Bij de meren van l'Eau d'Heure biedt Espace Fun de mogelijkheid om te suppen (over het water varen met een stand up paddle (SUP)), een watersport die steeds populairder wordt. Het is heel eenvoudig, zelfs voor een beginner: je hoeft “alleen maar” op een plank te gaan staan en met behulp van een peddel vooruit te komen. Een leuke manier om de omgeving van de dam te ontdekken.

Fotogalerij

  • Espace Fun 9
  • Espace Fun 4
  • Espace Fun 8
  • Espace Fun 5

Een van de beste SUP-plekken in België

Het voordeel van de meren van l'Eau d'Heure is het wateroppervlak met een weids panorama. Dit heb je niet op een kanaal of een vijver, de plaatsen waar deze sport in België het meest wordt beoefend. Hier kun je verschillende hoekjes van het meer verkennen.

Dus wat houdt suppen in? Je neemt een plank die wat langer is dan de gebruikelijke surfplank, legt hem in het water, gaat erop staan en beweegt je voort met behulp van een peddel (= “paddle” in het Engels).

In het begin moet je je evenwicht zoeken, maar dat gaat vrij snel. Het meest ingewikkelde deel is het bewegen van de peddel: hard genoeg om vooruit te komen, maar niet zo hard dat je in het water valt. Kortom, het is best leuk!

Voor het afspelen van deze video is het accepteren van functionele cookies vereist. Wijzig instellingen

Het strand, een wandeling ... en op ontdekking gaan rond de watersportclub

Het andere voordeel van het suppen bij het meer van Plate Taille is eigenlijk de setting van de club. De uitrusting wordt verhuurd door Espace FUN, een bijzondere plek die je een vakantiegevoel geeft.

De Espace Fun heeft fijn zand, een bar onder een grote tent in Noord-Afrikaanse stijl, ligstoelen ... en de watersportclub. SUP’s worden meestal voor een uur gehuurd, zodat je met vrienden of familie van het water kunt genieten en een leuke tijd kunt hebben.

Deze watersport kan heel ontspannend zijn, als je geen grapjas als vriend hebt die er plezier in heeft je te laten kapseizen.

Het is zelfs mogelijk om met een schoolgroep of bedrijf te gaan.

Suppen op een ideale locatie tussen Namen, Brussel en Bergen

Deze watersportclub is zeer goed gelegen, ten zuiden van Namen, Brussel en Bergen. Nog een voordeel: ondanks de nabijheid voel je je echt even op reis, het is tenslotte een van de grootste watergebieden in België.

Vanaf mei kun je er elke vrijdagavond de SUP-watertour proberen, een ritje van een uur om het meer te ontdekken. Het is erg leuk om in je eigen tempo te bewegen, en ook rustgevend dankzij het water.

In het seizoen kun je zelfs van de zonsondergang genieten tijdens deze ietwat originele tour.

Aarzel niet langer, zijn we weg?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen