S’y rendre

6460 Chimay

Route

Een trappersverblijf betekent een paar dagen weggaan met het absolute minimum en leren je te behelpen met wat de natuur biedt. Wilde planten proeven, een bivak opzetten, ... kortom, de basis van Robinson Crusoë om te overleven of gewoon voor het plezier de omgeving beter te leren kennen.

Fotogalerij

  • VIC09571
  • VIC09558
  • VIC09492
  • VIC09376
  • Print VIC09596

Een ongewone ervaring in het bos van Chimay

Het avontuur speelt zich af op verschillende plaatsen, afhankelijk van wat je wilt doen. Je kunt naar de vijver van Virelles of naar het grote bos in de omgeving van Chimay. Er zijn verschillende formules volgens het aantal deelnemers en de mogelijkheden. De basis blijft echter altijd dezelfde, namelijk overleven.

Je vertrekt met een kleine, maar goed voorbereide rugzak (vrij licht eerlijk gezegd, het is verbazingwekkend hoeveel er echt nodig is) om het leven in het wild te ontdekken. Weet je niet welke kant je op moet? Je leert je weg te vinden. Heb je het koud? Je leert technieken om op de ouderwetse manier vuur te maken. Ben je moe? Je zet je bivak op voor de nacht.

Een bijzondere ervaring die absoluut de moeite waard is.

Een natuurreis in Wallonië

Tijdens deze ervaring leer je ook de fauna en flora rondom beter kennen. Het is best gek om te bedenken dat je vaak in de natuur wandelt en soms moeite hebt om onderweg meer dan 5 verschillende planten op te noemen.

Hetzelfde geldt voor bomen of insecten. Je herkent ze vaak op het uiterlijk en kent soms de naam. Het is echter niet altijd gemakkelijk om er meer over te vertellen.

Hier beleef je alles ten volle. Je leert niet alleen bomen herkennen, maar ontdekt ook wat ze je vertellen, bijvoorbeeld over de bodemstructuur of wat ze aangeven over het gebied waar ze staan.

Je vijf zintuigen worden gewekt. Je leert een onderscheid te maken tussen de befaamde wilde planten die je zonder problemen kunt eten en andere die slecht smaken of ronduit giftig zijn.

Een unieke activiteit, tussen sport en natuur

De ervaring duurt tussen de 1 en 4 dagen, afhankelijk van de aanbieder. Het gaat enerzijds om een sportieve ervaring, want het volgen van dierensporen of het vinden van drinkwater is geen gemakkelijke opgave. Maar het gaat ook over de natuur. Een nacht doorbrengen in het bos of koken op een houtvuur dompelt je onder in de wereld van de fauna en flora.

Het is duidelijk een nieuwe activiteit, een moment dat je niet snel zal vergeten. En als je het doet met het gezin, bijvoorbeeld met tieners, bekijk je het dagelijkse leven na een paar dagen in de natuur met heel andere ogen.

Ben je klaar om je telefoon, je auto en je comfort een paar dagen te vergeten en een buitengewoon avontuur te beleven?

Ga dan op expeditie, ook al ben je een beetje gestrest over het onbekende.

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen