S’y rendre

Rue de Leernes 9, 6534 Thuin

Route

Café Leblon is dé plek om af te spreken voor een goede lokale maaltijd of een ijsje, maar ook om quality time door te brengen met je kinderen. En dat is nu eenmaal heilig.

Fotogalerij

  • 180818 Bateau 15
  • 180818 Bateau 13 PRINT
  • 180818 Bateau 3
  • 180818 Bateau 1
  • 180818 Bateau 11 Copie

Een topadresje met een terras en speeltuin

Café Leblond ligt op honderd meter van de ruïnes van de abdij. Het is niet altijd gemakkelijk te vinden. Om geen rondjes te lopen moet je, nadat je de Samber hebt overgestoken en de ruïnes en de minigolfbaan bent gepasseerd, de weg links nemen die onder de oude abdijpoort doorgaat. Het café is aan het eind van de weg, aan het jaagpad.

Deze zaak is welbekend bij de plaatselijke bevolking. Het is de place to be om van de eerste zonnestralen te genieten op het grote, groene terras of de speeltuin, maar ook in de winter voor het comfort food.

Bovendien kun je hier een ada drinken, een lokaal bier. Om van te genieten in goed gezelschap.

Meer dan alleen een restaurant, mogelijkheid om fietsen en elektrische bootjes te huren

Naar dit restaurant ga je niet alleen om te eten. Het menu is aantrekkelijk en stelt onder meer kroketjes met Chimay-kaas voor, of kwarteltjes met Leblon-saus. Er zijn ook gerechten speciaal voor kinderen.

Naast het restaurant kun je elektrische fietsen of mountainbikes huren om de nabijgelegen bossen te bezoeken.

Je kunt het gebied ook verkennen vanaf een elektrisch bootje op de Samber. Je hebt geen vaarbewijs nodig, je hoeft alleen maar 18 jaar oud te zijn en een aantal basisregels te volgen, zoals het dragen van een zwemvest en het volgen van de vaarrichting.

Deze nautische ervaring brengt je tijdens een tocht van 5 km naar de streek tussen Aulne en Landelies. Vanaf deze brede rivier kun je het landschap ontdekken en genieten van een andere omgeving met vissers, sluizen, aken ... De bootjes zijn gemakkelijk te besturen en vallen zeer in de smaak bij degenen die het avontuur wagen.


De bootjes zijn geschikt voor maximaal 5 personen.

Activiteiten met het gezin

Café Leblon is een leuke bestemming na een bezoek aan de ruïnes of een mooie wandeling in de omgeving. Ter plaatse kunnen kinderen zich in alle veiligheid vermaken in de grote speeltuin, en bij warm weer kunnen ze heerlijk spelen in een riviertje in het park naast de tafels op het terras.

Het voordeel van de plek is ook dat je er vrij kunt kiezen naargelang van je planning en honger. Je kunt er gewoon een ijsje of een portie friet eten, of genieten van een goede maaltijd.

En als kers op de taart zijn kinderen er altijd welkom.

Het is dus een goed adresje om naartoe te gaan voor gezinsuitjes, of een goed compromis na een wandeling of een bezoek waar niet alle gezinsleden even tevreden over waren.

Kom je al in de verleiding?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen