S’y rendre

5670 Viroinval

Route

Deze natuurlijke plek is zeer indrukwekkend voor de regio: stel je een afgrond voor, soms meer dan 20 meter diep, bedekt met rotsen en gras, omringd door bomen en met een verrassend uitzicht op de Kalkzoom. Het is heel eenvoudig: je bevindt je in een uniek landschap.

Fotogalerij

  • Fondry des Chiens 1
  • Fondry des Chiens 9
  • Fondry des Chiens 3
  • Fondry des Chiens 2
  • Fondry des Chiens 6

Bezoek een van de mooiste natuurgebieden van België

De locatie is per auto bereikbaar via een klein landweggetje. De parkeerplaats ligt een paar meter verderop. Op een paar meter van de parkeerplaats ontdek je vanaf de top van de kliffen een indrukwekkende afgrond.

Tip: neem vrienden mee die nog nooit van deze plek hebben gehoord en verras ze. Ze zijn vaak verbaasd en weten helemaal niet wat ze te zien krijgen!

Ter plaatse kun je vrij rondwandelen. Op sommige plaatsen moet je wel voorzichtig zijn. De grond kan glad zijn, vooral als het regent. We dalen af naar de voet van de kloof en lopen rond waar we willen. Je kunt zelfs tussen de rotsen door lopen.

Bij mooi weer kun je wegdromen op het typische kalkgrasveld bij een maaltijd in openlucht. Er zijn picknicktafels in het bos naast de parkeerplaats.

Activiteiten om de biodiversiteit te ontdekken

Rondom de kloof heeft de kalksteenbodem, die eigen is aan deze plek, een bijzondere soort vegetatie doen ontstaan. De grond warmt sneller op en dat zorgt een beetje voor een sfeer als in Zuid-Frankrijk. In bepaalde perioden van het jaar groeien er mooie bloemen, zoals orchideeën of kogelbloemen in het voorjaar.

Er zijn ook veel vlinders en vogels.

Wandelroutes

Door deze emblematische plek lopen verschillende wandelroutes.

Sommige wandelingen vertrekken vanaf het toerismebureau van Nismes. Een aanrader is het gele circuit, genaamd 'La roche aux Faucons', dat langs de Fondry des chiens loopt. Het parcours is 7,5 km lang.

De rode bewegwijzering begint bij de kerk van Nismes en leidt naar de Fondry des chiens. Het is 4 km lang en gemakkelijk toegankelijk voor kinderen.

Een treinritje met de kinderen

Een ander leuk idee om hierheen te komen is het toeristentreintje. Dit vervoersmiddel wordt zeer gewaardeerd door kinderen en doorkruist het dorp om onder meer langs de Fondry des chiens te rijden.

Neem zeker een camera of je telefoon mee. Een kiekje van de Fondry des chiens is altijd succesvol op Instagram.

Ben je klaar om te vertrekken?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen