S’y rendre

Rue de Vierves 27, 5670 Viroinval

Route

Hoewel het verkoopatelier 'Mélodie de verreries' van Sandrine Wauters in Oignies ongeveer 50 vierkante meter groot is, is het vooral de ontmoeting met deze gepassioneerde persoon die ons bijblijft. De talrijke creaties, van halskettingen tot hangballen, die in haar winkel worden tentoongesteld, hebben stuk voor stuk een bijzondere artistieke betekenis. Een buitengewone ontmoeting!

Fotogalerij

  • Mélodie De Verrerie 5
  • Mélodie De Verrerie 4
  • Mélodie De Verrerie 3
  • Mélodie De Verrerie 2
  • Mélodie De Verrerie 1

Een magisch glasatelier

Het atelier is gevestigd in een mooi stenen huis in de typische stijl van het dorp Oignies. Zodra je de deur opent, valt de charme van deze plek je op. De mix van hout en beton zet de toon: het is zowel een atelier waar daadwerkelijk glas wordt bewerkt - je kunt al het gereedschap op de rekken zien liggen - als een winkel, met veel tentoongestelde stukken.

Een mooie lange boomtak versierd met veelkleurige glazen bollen zorgt voor een magisch decor bij de ingang.

Authentiek glaswerk op maat van de klant

Hier wordt geen glas geblazen, maar wordt gesponnen glas bewerkt met een brander. Met een speciale techniek verwarmt glaskunstenares Sandrine de glazen staaf om deze uit te rekken en vorm te geven (een kraal, bal, enz.).

Ze werkt met verschillende kleuren glas, diverse modellen en allerlei sjablonen. Ze werkt volgens de inspiratie van het moment. Daarom zijn al haar creaties uniek.

Nog iets: ze waardeert maatwerk. Deze kunstenares overlegt met de klant en creëert het juweel volgens zijn of haar wensen.

Ambachtelijk werk: van kennismaking tot opleiding

Deze kunstenares wil vooral graag haar passie delen. Ter plekke laat ze je zien hoe je glas smelt of een kraal maakt. Ze kan je zelfs in haar atelier laten kennismaken met de techniek. Ze biedt overigens ook opleidingen aan.

En het leuke is dat Sandrine buiten haar atelier vaak evenementen organiseert met demonstraties, maar ook samen met andere ambachtslieden, een bar en soms een show.

We werden verliefd op de decoratieve ballen. Ze zijn prachtig voor het raam in de woonkamer, met de weerkaatsing van het licht. Gun uzelf een extraatje!

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen