S’y rendre

Rue Vieille Eglise 5,5670 Viroinval

Route

Les Jardins d'O in Nismes is niet alleen een groot park met mooie bomen en een vijver, maar ook een plek met talrijke spelletjes voor kinderen en volwassenen. Het is ook een geweldige plek voor een picknick of een wandeling met z’n tweeën. Alles draait er rond water. En je kunt er zowel in de zomer als in de winter terecht.

Fotogalerij

  • Jardins d O 3
  • Jardins d O PRINT
  • Jardins d O 5
  • Jardins d O 2
  • Jardins d O 1

Een ideaal park voor een uitje met kinderen

De ingang van het park is een beetje verborgen, je moet de brug met de vele vlaggen oversteken, door het portaal gaan en langs de Eau Noir lopen. Het park ligt aan de voet van het kasteel van Licot.

Als je in het park aankomt, weet je niet echt meteen waar je heen moet. Ontspan en laat je leiden. Allereerst moet je weten dat dit park beveiligd is. Er zijn geen voertuigen en er is slechts één echte toegang.

Neem de tijd om de paadjes te verkennen. In een deel van het park zijn er waterspelletjes waarbij je zelf de waterstralen moet bedienen door aan een wiel te draaien of op paaltjes te springen ... Let op, want soms kan de straal je verrassen.

In een ander deel is er een vijver en een parcours met bruggen en riviertjes, en in het laatste deel vind je een groot grasveld.

Speeltuin, minigolf en bootjes

Het magische aspect van dit park is dat je telkens betoverend mooie hoekjes tegenkomt. Hier een houten huisje, daar een speeltuin of een parcours met rotsen ...

Om nog maar te zijgen over de ganzen die er wonen. Waar ganzen zijn, vind je natuurlijk ook hun uitwerpselen, dus kijk goed uit waar je gaat zitten op het gras.

Je kunt ook genieten van een tocht met een bootje of waterfietsen, of een partijtje minigolf spelen.

Een gezinsactiviteit om te doen na de Fondry des Chiens of het treintje

De ontdekking van dit park is goed te combineren met de Fondry des Chiens of zelfs met het toeristentreintje. Het is de ideale plek om zich uit te leven, te picknicken of gewoon een frisse neus te halen.

Nadat je het park hebt verkend, kun je een hapje eten in de stad, zoals een lekkere wafel of wentelteefjes in La Bonne Auberge.

Altijd goed om te weten: de waterspelletjes zijn in de zomer nat en verfrissend, maar in de vijver mag je niet zwemmen. Je moet ook de diepte van de vijver controleren voordat je vertrekt. Bij warm weer is er niet genoeg water om in een boot rond te gaan.

Het is een park met onverwachte charmes die zeker te waarderen zijn. Heb je al zin om op ontdekking te gaan?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen