S’y rendre

Rue du village de vacances 13, 5670 Viroinval

Route

Dit vakantiedorp midden in de bossen van het natuurgebied Viroin-Hermeton is een topper. Je slaapt er in een chalet of een kubus midden in het bos, in absolute rust en omringd door groen. En dat voelt goed.

Fotogalerij

  • VV Oignies 4
  • VV Oignies 3
  • VV Oignies 2
  • VV Oignies 1
  • VIC05861

Het comfort van een chalet en een parkeerplaats, maar dan in de natuur

De omgeving is verrassend: een domein van meer dan 12 hectare bos met typische vegetatie van de regio. De 50 bungalows liggen verspreid over het bos, met heel wat ruimte ertussen.


De verblijven zijn toegankelijk met de auto. Als je eenmaal ter plaatse bent aangekomen, voel je de rust over je neerdalen. Veel wandelingen beginnen overigens aan de voet van de chalets. Het dorp Oignies, 2 km verderop, is bereikbaar te voet, met de fiets of met de auto.

Een beetje zoals Center Parcs of Sunparks ...

maar dan anders: hier staat observatie van wilde dieren op het programma. Met wat geluk kun je een wild zwijn of een hert zien. En als je minder geluk hebt, kun je genieten van de dieren in het kleine dierenpark midden in het vakantiedorp.

In de gemeenschappelijke ruimte vind je ook een tafeltennistafel, een badminton- en volleybalveld, een speeltuin ...

Wandelingen bij de vleet

Bij de receptie kun je een wandelkaart verkrijgen. Er staan prachtige wandelingen op het programma, voor elk niveau.

De regio wordt doorkruist door de GR125, een beroemde route voor sporters, met zeer diverse landschappen van weilanden en bosrijke gebieden. Andere wandelingen brengen je naar het uitkijkpunt van La Roche in Lomme of langs de dam van Ry de Rome. Geweldig!

En het leuke van deze wandelingen is dat het landschap verandert met de seizoenen: de natuur biedt telkens nieuwe geneugten, zoals het eerste vogelgezang in de lente, bosbessen in de zomer, paddenstoelen in de herfst en soms sneeuw in de winter. In dat geval kun je gebruik maken van de plaatselijke skipistes.

Veel activiteiten in de buurt

Afgezien van de wandelingen, is het vakantiedorp vrij goed gelegen voor een bezoek aan diverse musea, zoals het Spoorwegmuseum of het museum Toine Culot in Treignes.

Als je andere sportieve activiteiten zoekt, kun je kajakken op de Viroin, op pad gaan met een e-step voor alle terrein, of gaan mountainboarden in het Wanyi Downhill Park op een voormalige skipiste direct naast het vakantiedorp.

Heb je al een datum vastgelegd?

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen