S’y rendre

Rue Vieille Eglise 5, 5670 Viroinval

Route

Het toeristentreintje is vaak populair bij kinderen. Dat is al één van de voordelen. En als je weet dat dit treintje je brengt naar de Fondry des Chiens, een uitzonderlijk natuurgebied, is er geen reden meer om te aarzelen.

Fotogalerij

  • Fondry des Chiens 6
  • Fondry des Chiens 7
  • Petit Train Touristique de Nismes

Het toeristentreintje, een ideale activiteit met kinderen

Je kunt weliswaar te voet gaan van het dorpscentrum naar de Fondry des Chiens (er is bewegwijzering), maar met het treintje is het sowieso leuker. Het is een uitstekende ervaring met kinderen.

Die zijn al enthousiast nog voordat ze aan boord stappen. Eenmaal aan boord ontdek je het stadje, de mooie stenen huizen, het omringende landschap ... De treinrit is heel praktisch met kinderen: je beleeft alles samen, zonder dat je de weg hoeft te controleren of de route op je telefoon hoeft te bekijken.

Het natuurpark van Viroin-Hermeton

Het treintje rijdt door het natuurpark van Viroin-Hermeton, een plek die bekend staat om zijn geografische en biologische belang. Je kunt genieten van het typische heuvelachtige en beboste landschap van de streek. Zelfs als je niet veel weet over biodiversiteit, ben je je toch bewust van het vrij uitzonderlijke natuurlijke erfgoed.

En dan hebben we het nog niet eens over de bezienswaardigheden waar het treintje je naartoe brengt. De Fondry des Chiens is een indrukwekkende natuurlijke afgrond, maar er is ook het plateau van de Abannets dat zich over zo’n honderd hectare uitstrekt boven Nismes en een bijzondere vegetatie heeft, of de kalkgrasvelden waar in het seizoen talloze orchideeën groeien.

In Nismes is er ook de Jardins d’O, het hertengeburl, ...

Tijdens de rit op dit treintje kun je kennismaken met een heel bijzondere streek die heel wat te bieden heeft.

Het treintje vertrekt aan de voet van het kasteel van Nismes, tegenover de Jardins d'O. Dit is een gelegenheid om te ontspannen in een groene omgeving of voor kinderen om zich in alle veiligheid even uit te leven.

Een paar kilometer verderop kun je luisteren naar het geburl van de herten tijdens het seizoen, met name in september-oktober tijdens de paartijd.

Het treintje wacht op jou om te vertrekken, stap maar op!

Spelen & Ontdekken

  • Schuif uw vinger over het scherm om te bewegen
  • Beweeg uw vingers naar elkaar toe om in te zoomen en spreid ze om uit te zoomen
  • Tik op de elementen om de mooiste plekjes van Le Pays des Lacs te ontdekken
  • Klik en houd de knop ingedrukt om te bewegen
  • Gebruik de scrollknop om in en uit te zoomen